eFront

eFront

Beogradska kancelarija je otvorena 2006. godine kao deo tadašnje američke startap kompanije Object Capital Ltd (kasnije preimenovana u AnalytX). Kao takva lansira FrontGP, koji je danas jedan od dva najvažnija proizvoda kompanije eFront. Nakon što francuska IT kompanija eFront kupuje Analytx, beogradski ofis nastavlja rad razvijajući drugi najvažniji eFrontov proizvod – FrontInvest. Pošto se bavimo pravljenjem inhouse rešenja za oblast alternativnih investicija, naši klijenti su inostrani investicioni fondovi i banke.

Trenutno eFront u Beogradu ima preko 320 zaposlenih, od čega stotinak u R&D sektoru (.NET, Java developeri, QA, cloudops i technical support timovi) koji su školovani na našim najboljim tehničkim i prirodno-matematičkim fakultetima. Takođe, dobar deo našeg kolektiva čine i školovani na društvenim fakultetima (ekonomija, pravo, filozofija, filologija) koji su zaposleni na različitim pozicijama: timovi za podršku i saradnju sa klijentima, finansija, administracije, ljudskih resursa. Na taj način naša radna struktura je kompletna i pruža najbolju uslugu.

Kompanija konstantno raste, što našim zaposlenima pruža puno mogućnosti za napredovanje, kako unutar jednog tima, tako i prelaska u drugi sektor ili zemlju. U sklopu HR strategije, postoji i jasno definisan plan razvoja i napredovanja (career path) za svaku poziciju.

U okviru naše kompanije mimo redovne mesečne plate, postoji definisan sistem nagrađivanja i bonusa. Kriterijumi za nagrađivanje određuju godišnji rezultati zaposlenih (kako tima tako i pojedinca) i globalni godišnji uspeh kompanije.

U okviru našeg radnog sistema postoji i princip nagrađivanja zaposlenih u situacijama kada interno objavimo oglas za veoma traženu poziciju (bonus za preporuku). Svi naši zaposleni imaju privatno zdravstveno osiguranje, fleksibilno radno vreme, kraća ili duža putovanja (u neku od naših kancelarija – Pariz, Njujork, London, Singapur, Dubai, itd), kompenzaciju za prekovremene sate, timbilding aktivnosti. Trenutno radimo na uvođenju dodatnih beneficija za naše zaposlene.

Veoma nam je važno da u našoj kompaniji imamo visoko edukovane ljude, tako da mimo regularnog formalnog obrazovanja, nastojimo da ulažemo i dodatno u naše ljude organizujući im treninge različitih tema. Nudimo i dalja usmerenja i usavršavanja a da nisu striktno vezana za posao koji rade u kompaniji.  Takođe, imamo organizovane i interne treninge unutar same kompanije za sve novozaposlene, čiji cilj je što bolje upoznavanje sa strukturom, načinom poslovanja, kao i uključivanje u biznis (preduslov za zapošljavanje nije poznavanje biznis procesa).

Ono što nas izdvaja od drugih je rad i razvijanje u specifičnoj Fintech IT industriji, koja nije toliko zastupljena u Srbiji. Na taj način pružamo našim zaposlenima znanje iz različitih oblasti: finansija, biznisa, a svakako širok spektar programerskih veština.

Velikom prednošću smatramo pružanje iskustva mladima kada je reč o funkcionisanju u okviru ozbiljnog, organizacionog sistema gde se uz korporativne norme gradi i čuva mladalački duh, dobra energija, podsticanje druženja, timska atmosfera i siguran, stabilan posao.

2018-03-07T10:50:01+00:00