Kodeks ponašanja – ITkonekt

Mi smo zajednica koja doprinosi IT industriji kroz pružanje prilika ljudima i kompanijama ove industrije da se sretnu i komuniciraju u sigurnom, kretaivnom i podsticajnom okruženju. Ciljamo na edukaciju, networking, podršku novim idejama i projektima kao i razvoju cele IT scene i IT zajednice u Srbiji.

Na naše događaje dolaze učesnici iz zemalja širom sveta i mi dajemo sve od sebe da bi se oni osećali kao kod kuće – to je doživljaj koji želimo da pružimo svima koji učestvuju u ITkonekt događajima.

Naš tim se sastoji od kreativnih pojedinaca otvorenog uma. Težimo širenju atmosfere u kojoj vlada međusobno uvažavanje i razumevanje, a nikako predrasude i diskriminacija.

Upravo iz ovog razloga nećemo tolerisati nasilje ni u kom vidu, niti diskriminaciju na bilo kom osnovu – pola, starosti, seksualne orijentacije, rase, nacionalnosti, vere, fizičkog ili mentalnog hendikepa, ili bilo čega drugog! Ovo se odnosi na svaki segment bilo kog našeg događaja i svako ko prekrši ovaj kodeks ponašanja biće prinuđen da napusti događaj.

Ovaj kodeks moraju poštovati i sponzori, kao i svi drugi učesnici. To se odnosi na verbalnu komunikaciju, kao i na promotivni material izložen na događajima ili objavljen na društvenim mrežama.

Najlepše bismo zamolili bilo koga ko doživi bilo kakvu vrstu lošeg ophođenja na nekom od naših događaja da odmah kontaktira najbližeg člana našeg tima na offline događaju ili nas kontaktira putem mejla ili društvenih mreža. Članove našeg tima na događajima možete prepoznati po majicama sa ITkonekt logom.

Mi se zalažemo za međusobno razumevanje i toleranciju. Zalažemo se za pomaganje onima koji uče i razvijaju se. Zalažemo se za pružanje novih šansi ljudima. Zalažemo se za partnerstvo i poverenje. Ovde pozivamo sve da urade isto, kako bi IT zajednica postala još bogatija ljubavlju i ljubaznošću.