ITkonekt treninzi

Pored konferencija, tu su i ITkonekt treninzi koji učesnicima pružaju dodatno intenzivno edukativno iskustvo. Treninzi su organizovani u vidu intenzivnh, hands-on radionica sa manje slajdova i predavanja a više kodiranja i vežbi, pri čemu se učesnici aktivno uključuju u rad i interakciju. Treninge vode iskusni i svetski poznati programeri i edukatori.

U novembru 2020. održani su online treninzi “Getting Advanced with Hooks” sa Adamom Kleinom i “JPA” sa Victorom Rentea.

ITkonekt trening: Getting Advanced with Hooks, sa Adamom Kleinom

ADAM KLEIN (@adamklein500) // DEVELOPER I CEO @500TECH - Adam je web developer i konsultant, web GDE i autor open-source biblioteka. On je suosnivač i CEO izraelske kompanije 500Tech koja je specijalizovana za Frontend tehnologije.
Adam je nastupao kao predavač na nekim najvećih svetskih IT konferencija.

Trening za React Developere sa Adamom pripremio je učesnike da se nose sa React Hooks i nekim od težih odluka sa kojima se suočavaju pri njihovoj upotrebi. Takođe je naučio učesnike principu njihovog funkcionisanja “under the hood”, kao i kako da ih testiraju kada je to potrebno.
Svaku celinu Adam je najpre objasnio, zatim zadao zadatak na tu temu, pregledao zadatke i davao feedback. Vežbe su činile oko 60% treninga.

ITkonekt trening: JPA, sa Victorom Rentea

Victor je Java Champion i jedan od vodećih tehničkih trenera u Bukureštu, budući da je trenirao do sada više od 1.5K developera u 30+ kompanija širom Evrope. Njegova predavanja su redovno ocenjena najvišim ocenama na najvećim internacionalnim evropskim konferencijama zbog njegovih brzih ali odlično izvedenih live-coding sesija, njegovog entuzijazma, pametnih uvida i korisnih saveta. Lično je posvećen širenju strasti prema pisanju čistog, profesionalnog koda.

Trening za Java Developere sa Victorom proveo je učesnike kroz ORM Mapping i ORM Runtime, osnovni i napredni ORM, implementaciju HashCode/Equals, Spring Data JPA, JPA Performance Best Practices, i mnogo toga drugog. Trening je sadržao više kodiranja a manje predavanja, pri čemu su učesnici dobijali vežbanja i zadatke, a mogli su donekle i da utiču na brzinu i pravac odvijanja treninga tokom samog trajanja treninga.  

ITkonekt treninzi u kompanijama

Takođe organizujemo treninge u IT kompanijama koji pomažu u rešavanju problema zaposlenih koji učestvuju u radu na projektima sa klijentima  (developera, PM-ova, testera, biznis analitičara i drugih). Ove treninge organizujemo sa iskusnim instruktorom koji je iskustvo sticao radeći na velikim projekatima sa klijentima iz celog sveta. Radionice su već uspešno realizovane u nekim IT kompanijama u Srbiji i imale dobre rezultate.