ITkonekt – godišnji događaj

ITkonekt je rastuća regionalna IT zajednica. Jednom godišnje, okupljamo celu IT scenu na jednom mestu na ITkonekt događaju. ITkonekt događaj je sačinjen od nekoliko delova koji se paralelno dešavaju: IT sajam zapošljavanja, IT konferencija, Gejming deo i razne radionice i sporedna dešavanja.

Sarađujemo sa preko 150 IT kompanija, više od 12000 IT stručnjaka, i preko 150 stranih i domaćih predavača koji su nastupali na našim konferencijama, kao i velikim brojem IT organizacija i medija.

VIDI VIŠE…

ITkonekt treninzi

ITkonekt treninzi učesnicima pružaju intenzivno edukativno iskustvo. Organizovani su u vidu interaktivnih, hands-on radionica sa manje slajdova i predavanja a više kodiranja i vežbi, pri čemu se učesnici aktivno uključuju u rad i diskusiju.

Naše edukativne programe vode iskusni i svetski poznati IT stručnjaci i edukatori.

VIDI VIŠE…

Blog – baza znanja IT industrije

ITkonekt je pokrenuo blog koji je jedinstvena baza znanja u IT. Za naš blog pišu iskusni stručnjaci iz IT industrije, na aktuelne teme, kojim se u poslu i sami svakodnevno bave. Na jednom mestu nalazi se prikupljeno dragoceno znanje i iskustvo velikog broja stručnjaka iz IT industrije. Cilj je da se ova baza znanja neprestano uvećava i da se na ovaj našin širi i razmenjuje iskustvo u IT zajednici.

VIDI VIŠE…

Employer branding

Tokom niza godina, ITkonekt je prerastao u moćnu platformu koja okuplja veliki broj IT stručnjaka, kompanija, organizacija, medija. IT kompanije nam se stalno obraćaju  za rešavanje problema u IT industriji i za pomoć u pričanju njihove priče i kreiranju nastupa na tržištu. Pomažemo u domenu zapošljavanja, marketinga, organziacije događaja, online nastupa i drugih tekućih problema.

VIDI VIŠE…

Meetupovi u kompanijama

Naši meetupovi su pokrenuli jedan potpuno drugačiji koncept  – umesto da se održavaju negde van prostorija kompanije, mi smo počeli da ih organizujemo unutar prostorija same kompanije. Na ovaj način otvaramo vrata IT kompanija i dovodimo IT stručnjake da se na licu mesta upoznaju sa kompanijom…

VIDI VIŠE…

Podrška žena u ITju

Iako se programiranje još uvek više doživljava kao muško zanimanje, ipak postoji značajan broj žena koje su veoma uspešne u ovoj oblasti. Žene mogu takođe biti odlični stručnjaci u IT industriji, i zato želimo da pomognemo da se što više njih opredeli za karijeru u IT-ju. Budući da se u ovoj industriji nudi sve veći broj poslova, kada bi se što više žena odlučilo da radi u IT-ju, stepen nezaposlenosti u našoj zemlji bi se smanjio.

VIDI VIŠE…

Centar za razvoj IT karijere

ITkonekt radi i kao Centar za razvoj karijere polaznika edukativnih IT ustanova. Zvanični smo Centar za razvoj IT karijere Belgrade Institute of Technology BIT, a sarađujemo i sa drugim edukativnim IT ustanovama koje rade na obrazovanju kvalitetnih IT kadrova. Pomažemo da novi kadrovi u IT-ju, koji imaju dobre kvalitete, pronađu prvu šansu za posao u našim partnerskim IT kompanijama.

Ukoliko tražiš prvu šansu za posao u IT industriji ili novo zaposlenje, i treba ti pomoć, piši nam na info@itkonekt.com

Priče u IT-ju

Da li ste znali da neki IT-jevci žive neverovatne živote? Da imaju svoju pivaru, svoj bend, prave i nose neverovatne kostime, programerke osvajaju prva mesta u kik boksu? Ove godine smo prvi put pokrenuli ovaj projekat kako bismo podelili inspirativne priče u IT-ju. Malo ko zna da su mnogi IT-jevci, osim što su dobri stručnjaci u svom poslu, takođe uspešni u mnogim drugim oblastima i imaju veoma kreativne i zanimljive hobije. Na prvoj konferenciji: Priče u IT-ju na ITkonektu 2018, predstavili smo samo neke zanimljive priče.

VIDI VIŠE…

Online ITkonekt

Neposredno pred ITkonekt događaj 2016-te godine, organizovali smo regionalni online događaj: Online ITkonekt. Ovaj događaj se održavao na posebno prilagođenoj virtuelnoj platformi, gde su posetioci mogli da prošetaju kroz četiri virtuelna sprata: IT job fair floor, Gaming floor, Edu floor i Startup floor…

VIDI VIŠE…