PHOTOMATH

O nama

Photomath je EdTech tvrtka najpoznatija po svojoj istoimenoj edukativnoj mobilnoj aplikaciji. Cilj aplikacije je pružiti matematičko znanje bilo kome i bilo gdje u svijetu u trenutku kad ga zatrebaju.

Mobilna aplikacija Photomath na tržištu postoji 4 godine, a od svojeg pojavljivanja vrlo brzo je stekla veliku svjetsku popularnost na Apple i Google trgovinama. Danas je konstantno u top 3 globalno najpopularnije edukativne aplikacije s preko 100 milijuna preuzimanja.

Photomath aplikacija trenutačno čita, točno rješava i na intuitivan način objašnjava matematičke zadatke u rasponu od aritmetike do derivacija i integrala s pomoću kamere mobilnog uređaja. Korisniku omogućuje da nauči i razumije kako riješiti zadatak kroz animirane korake i detaljne upute, a može i provjeriti rješenje bilo kojeg tiskanog ili rukom napisanog zadatka.

Rad Photomatha temelji se na vlastitoj tehnologiji za prepoznavanje teksta (OCR) i vlastitom Math Engine sustavu za rješavanje matematičkih zadataka koji simulira edukatorski pristup rješavanju. U svojim uredima u Zagrebu i SAD-u Photomath okuplja stručnjake za strojno učenje, vrhunske inženjere iz područja C++, Java, iOS i Android tehnologija, nastavnike matematike, UI i UX dizajnere, QA stručnjake, inženjere podataka, marketinške stručnjake te mnoge druge bez kojih Photomath ne bi mogao stvarati tako kvalitetnu aplikaciju.

Inovativna tehnologija koju koristi Photomath aplikacija prvi put je demonstrirana na londonskoj konferenciji “TechCrunch Disrupt Europe” 2014. godine.

U 2015. g. tvrtka Photomath osvojila je 4YFN nagradu u kategoriji digitalnih medija na Mobile World Congresu te Netexplo globalnu nagradu u kategoriji inovacija iz područja edukacije, a 2018. Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske komore za najbolji post startup.

Jeste li znali?

Aplikacija trenutno riješi preko 1.2 milijarde zadataka mjesečno, a korisnici Photomatha su u aplikaciji proveli više od 2.000 godina!

WEBSITE:  photomath.net

Atmosfera u kompaniji