FINA

O nama

Financijska agencija je vodeća hrvatska tvrtka na području pružanja financijskih i elektroničkih usluga. Nacionalna pokrivenost, informatički sustav primijenjen na najzahtjevnijim poslovima od nacionalne važnosti te profesionalnost stručnih timova omogućuju pripremu i provedbu različitih projekata, od jednostavnih financijskih transakcija do najsofisticiranijih poslova u elektroničkom poslovanju.

Iako u državnom vlasništvu, Fina posluje isključivo na tržišnom principu. Uspješno surađujemo s bankama, Hrvatskom narodnom bankom, brojnim poslovnim sustavima i drugim poslovnim subjektima na tržištu.  Pouzdan smo partner državi na području javnih financija gdje smo proveli nekoliko sveobuhvatnih i ključnih projekata. Fina je imala i važnu ulogu u operativnoj pripremi i provedbi velikih reformi platnog prometa i mirovinskog sustava.

Fina je tehnološki orijentirana tvrtka koja ima vrlo široko područje informatičkih znanja objedinjenih u Sektoru informatike. Naš IT čini više od 260 stručnjaka, koji se bave razvojem aplikativnih rješenja i sustava, upravljanjem i održavanjem IT infrastrukture, procesima podrške i informacijskom sigurnosti.

Od drugih se razlikujemo po tome što koristimo različite napredne informatičke tehnologije i rješenja koji su u IT svijetu rijetko tako široko obuhvaćene i međusobno povezane na jednome mjestu. Naš IT čini više od 260 stručnjaka, koji su sudjelovali na strateški važnim projektima i servisima, poput Platnog prometa, REGOS-a, Registra zaposlenih u javnom sektoru, Centralnog obračuna plaća, Nacionalnog klirinškog sustava, e-Računa, e-Plaćanja, Prisilne naplate osnova za plaćanje, PKI servisa i e-Građana.

Koje su prednosti rada u Fini?

  • suradnja s vrhunskim stručnjacima,
  • rad u multidisciplinarnim timovima,
  • sudjelovanje na projektima od nacionalnog značaja,
  • ugodna i prijateljska atmosfera,
  • mogućnost usavršavanja i profesionalnog razvoja,
  • rad s naprednim tehnologijama i rješenjima,
  • uravnoteženost privatnog i poslovnog života.

WEBSITE:  www.fina.hr