Zaposleni u Mozzartu pritekli u pomoć državi i celoj zajednici

Želeći da daju svoj doprinos u borbi protiv širenja pandemije i olakšaju svakodnevni život svim članovima našeg društva, Mozzartov IT sektor osmislio je veb servis za povezivanje onih koji žele da pomognu sa onima kojima je pomoć potrebna.

Veb servis – volonteri.rs

Na sopstvenu inicijativu, programeri u kompaniji Mozzart su napravili veb servis za pomoć najugroženijima – volonteri.rs.

Ovaj portal besplatno je ustupljen na korišćenje Vladi Srbije koja će voditi bazu ljudi spremnih da u svakom trenutku pruže pomoć starim i ugroženim sugrađanima.

Ovo je samo jedna od niza akcija koju je ova kompanija sprovela od početka epidemije, kako bi doprinela dobrobiti cele zajednice.

Nakon što su u borbi protiv širenja korona virusa dosad donirali 400.000 evra kroz nabavku respiratora, pomoć bolnicama u Srbiji, opremanje televizorima sigurnih kuća i prostorija za smeštaj bolesnika, kao i pakete osnovnih životnih potrepština za penzionere iz cele zemlje, Opštoj bolnici u Čačku donirali su dodatnih 10.000 evra. To je, inače, samo prva u nizu donacija zdravstvenom sistemu Srbije, kome su namenili ukupnu pomoć u iznosu od 100.000 evra.

U pomoć društvu angažovali i svoje vozače

Pored operatera sa uplatnih mesta, koji sugrađanima kojima je to potrebno volonterski dostavljaju potrebne namirnice, u pružanju podrške članovima zajednice kompanija Mozzart je angažovala I svoje vozače. Koristeći vozila iz kompanijskog voznog parka, oni svakodnevno vrše besplatan prevoz radnika lanca apoteka Oaza zdravlja, a u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku ekologiju bolnicama dostavljaju potrebnu medicinsku opremu.

Podjednako odgovoran Mozzart je bio i prema svim članovima svog tima: kompanijska uprava je još početkom februara za sve zaposlene organizovala kontinuiranu edukaciju o COVID-u 19, tokom koje su svi zaposleni informisani o svim specifičnostima virusa, merama zaštite i načinima reagovanja i organizacije rada u slučaju uvođenja vanrednih mera, a zatim i pripremili detaljan akcioni plan sa nizom preventivnih mera koje su obuhvatale sve segmente poslovanja i ponašanja zaposlenih.

Osim toga, u ovim izazovnim vremenima, kompanija Mozzart se potvrdila i kao odličan poslodavac. Ne samo da niko od zaposlenih nije dobio otkaz, nego su zaposleni zadržali i zarade u punom iznosu. Na ovaj način, kompanija Mozzart je pokazala da pomoć društvu i zajednici uvek počinje od podrške iz sopstvenih redova kroz podršku svojih zaposlenih.