Bosh
Kancelarije: Beograd

O nama

Naša tehnologija je Tehnologija za život.  

Da li želite da se korisne tehnologije oblikuju vašim idejama? Bilo da se radi o rešenjima za mobilnost, robi široke potrošnje, industrijskoj tehnologiji ili energiji i građevinskoj tehnologiji – sa nama ćete imati priliku da poboljšate kvalitet života širom sveta. 

Već više od 30 godina rastemo u Srbiji i podržavamo Bosch u razvoju AIoT-a i digitalnoj transformaciji. Sada, oko 300 naših kolega čine softverski inženjeri. Inžinjeri različitih profila u našoj kompaniji rade u domenu inženjeringa podataka, veštačke inteligencije i mašinskog učenja, razvoja mobilnih uređaja, upravljanja projektima itd. Međunarodna saradnja i profesionalni razvoj, uz rad na najsavremenijim tehnologijama i uzbudljivim projektima našim kolegama su svakodnevnica. 

Naša ključna vrednost je balans između posla i privatnog života (porodica je na prvom mestu) i nastojimo da ponudimo mogućnosti, odgovornost i perspektivu u smislu razvoja karijere.

Alati i tehnologije

React
Angular
Note.js
Python
Java
Kotlin
C++
Swift
Salesforce
Selenium
Celonis
Cypres

TestNG
Oracle
SQL
Microsoft Azure
AWS
Pulumi
.NET
MicrosoftBI
PowerBI
SAP CX         
New Relic
Data DOG 

Kultura i vrednosti kompanije

Orjentisanost na budućnost i rezultate - Naše aktivnosti su orijentisane na rezultate. Ovo nam pomaže da obezbedimo našu budućnost.

Odgovornost i održivost - Delujemo odgovorno u interesu kompanije, pritom imamo u vidu i društveni i ekološki uticaj naših aktivnosti.

Otvorenost i poverenje - Komuniciramo o važnim kompanijskim pitanjima otvoreno i na vreme. Ovo nam je osnova za stvaranje veza zasnovanih na poverenju.

Poštenje - Pošteno sarađujemo sa našim kolegama i poslovnim partnerima i vidimo ovo poštenje kao jedan od ključnih stubova našeg uspeha. 

Osnažujemo diverzitet - Mi cenimo i ohrabrujemo različitost zbog bogatstva koje donosi i vidimo je kao ključne za naš uspeh.

Benefiti zaposlenih

Fleksibilno radno vreme
Rad od kuće i rad iz kancelarije
Dodatna 3 dana odsustva
22-27 dana godišnjeg odmora

Privatno zdravstveno osiguranje
Inicijative na teme mentalnog zdravlja

Treninzi tehničkih i mekih veština
Časovi jezika
Pristup platformama za učenje
Programi razvoja karijere lokalno i globalno 

Restoran
Internacionalna poslovna putovanja
Tim bildinzi

Godišnji bonus
Referal bonus

Trenutno aktuelni projekti

Wrong Way Driver Warning - Rešenje koje upozorava vozača koji se kreće u pogrešnom smeru i ostale učesnike u saobraćaju na rizik od predstojeće opasnosti. 

Software Defined Vehicle - U okviru projekta radi se na razvoju Mobility Cloud platforme za proizvođače automobila, koji sada mogu da koriste centralizovane servise vezane za bežično ažuriranje softvera u vozilu, dijagnostiku, merenje i praćenje stanja vozila, kao i na razvoju platforme koja klijentima nudi okruženje u kome mogu da razvijaju sopstveni softwer u automotive domenu. 

mySPIN platforma – Razvoj platforme koja omogućava sigurno korišćenje aplikacija sa mobilnog telefona koje se prikazuju na ekranu vozila i kontrolisane integrisanim komandama vozila. 

Charge my Electric Vehicle – Razvoj mobilne aplikacije za korisnike električnih vozila, koji će moći putem ove aplikacije da pronađu najbližu stanicu za punjenje vozila i prate proces punjenja. 

Connected Horizon – Rešenje koje pruža prediktivne informacije o predstojećem putu za vozača i sistem za pomoć vozaču. 

TOP98 - Inovativni projekti u automatizaciji i industrijalizaciji rada znanja. 

HULK @TT - Implementacija E2E AI/ML rešenja za pametni tenderski proces za TT diviziju TT u DACH regionu

AI Demand forcasting - Pomoganje korisnicima sa veštačkom inteligencijom da poboljšaju kvalitet predviđanja koristeći milione vremenskih serija i fokusiraju se na aktivnosti koje dodaju vrednost.

RB Data Lake - Razvoj podataka kao servisne RB platforme podataka od lokalnog do rešenja u oblaku. Od deponija neobrađenih podataka, modeliranja do izlaganja podataka za izveštavanje ili mašinsko učenje.

PT SCA - Optimizacija i donošenje odluka zasnovano na podacima omogućuju kompletan proces lanca snadbevanja i velike uštede.

B2C Digital Touchpoints: Doprinosi temama kao što su OneUX, e-commerce and Digital Marketing. 

B2B Digital Touchpoints & CRM - CRM & B2B Touchpoints osnažuju PT poslovne jedinice da razumeju potrebe korisnika (B2C) i dilera (B2B), da se angažuju sa njima na inteligentan, personalizovan i atomizovan način kako bi postigli bolje korisničko iskustvo i podržali rastuću prodaju i konverziju. Upravljanje portfoliom ima za cilj da stvori, obezbedi i meri poslovnu vrednost u našoj organizaciji, tako što će obezbediti da sve IT investicije budu alocirane na najefikasniji način. 

Big Data & Offering - Big data prikupljuje podatke, identifikuje i analizira ono što je važno za naše poslovanje i pretvara prikupljene informacije u korisne uvide koji se mogu koristiti za ciljanu komunikaciju korisnika, kao i za razvoj novih proizvoda i usluga. Ponuda oživljava PT IoT Cloud arhitekturu i podršku u implementaciji IoT rešenja, pružajući zajedničku infrastrukturu i usluge u cloud-u poslovnim timovima i podržavajući ih pristupima povezivanju uređaja i osiguravajući da razvoj softvera u PT-u može da se odvija održivo. Omogućavamo, pokrećemo i razvijamo Toolchain & CI/CD okruženje. 

Digital Enablement - Omogućavamo globalnu PT poslovnu strategiju postojećim i novim (digitalnim) uslugama pružanjem odličnih, standardizovanih i zrelih rešenja i povećanjem produktivnosti u direktnim i indirektnim oblastima standardizacijom IT rešenja. 

Digital Coordination & Infrastructure - Digitalna transformacija obezbeđivanjem agilnih alata i metoda, učenja, alata za saradnju, standarda kvaliteta upravljanja projektima i obezbeđivanjem efikasne komunikacije, kao i obezbeđivanjem odgovarajuće IT infrastrukture i sajber bezbednosti za IT sisteme. 

Blue Industrialized Market - Inženjersku podršku za razvoj, izradu prototipa i testiranje internih ugrađenih rešenja za organizaciju PT-BI Drive Train. Administracija i održavanje baze podataka elektronskih komponenti sa eCAD sistemom kako bi se ponudila PT svetska standardizovana platforma za sve programere elektronske opreme. ProDeals podrška korisnicima i aplikacijama i kreiranje video sadržaja za različite društvene medijske kampanje BI marketinga. 

Data and Information Security: Pristup sistemima, platformama i alatima, održavanje Bosch PT digitalne ponude u skladu sa standardima i vođenje računa da se GDPR poštuje. 

Atmosfera u kompaniji