SEETB

O nama

South East European Testing Board (SEETB) je deo International Software Testing Qualifications Board-a (ISTQB). Obe organizacije su internacionalno priznate, nezavisne i neprofitne organizacije. SEETB je odgovoran za ISTQB Certified Tester sertifikacioni program u jugoistočnoj Evropi (Bugarska, Rumunija, Srbija i Moldavija). Organizacija je akreditovani provajder ISTQB Foundation Level, ISTQB Agile Tester Extension, ISTQB Advanced Level (Test Manager; Test Analyst; Technical Test Analyst), Certified Mobile Application Professional (CMAP) – Foundation Level i Certified Professional Requirements Engineering (CPRE) – Foundation Level ispita. SEETB je odgovoran i za akreditaciju provajdera ISTQB treninga u regionu.

SEETB takođe svake godine organizuje SEETEST (South East European Software Testing Conference). Konferencija se u zemljama u kojima je SEETB zastupljen organizuje po rotacionom principu, a cilj konferencije je bolje upoznavanje regiona sa temama koje su u vezi sa kontrolom kvaliteta softvera i testiranjem softvera. Traje dva dana i najčešće se održava krajem septembra. Ove godine, SEETEST će se održati u Rumuniji u Bukureštu 26. i 27. septembra.

SEETB izdaje i magazin namenjen temama u oblasti testiranja softvera – Quality Matters. Magazin je besplatan, i daje mogućnost profesionalcima iz ovog domena širom sveta da na kreativan način podele svoja iskustva. Magazin se može pronaći online, a odabrana izdanja i u štampanom obliku.

Atmosfera u kompaniji