ITkonekt je rastuća regionalna IT zajednica. Jednom godišnje, okupljamo celu IT scenu na jednom mestu na ITkonekt događaju. ITkonekt događaj je sačinjen od nekoliko delova koji se paralelno dešavaju: IT sajam zapošljavanja, IT konferencija, Gejming deo i razne radionice i sporedna dešavanja.

Sarađujemo sa preko 150 IT kompanija, više od 12000 IT stručnjaka, i preko 150 stranih i domaćih predavača koji su nastupali na našim konferencijama, kao i velikim brojem IT organizacija i medija.

ITkonekt 2020 – Online IT konferencija

U septembru 2020. godine, ITkonekt konferencija je održana u ekskluzivnom online formatu. To je bio prvi događaj održan na našoj novoj platformi, specijalno namenjenoj našim online događajima. Konferencija je trajala 2 dana i bila je Fullstack, namenjena i Frontend i Backend programerima. Našoj konferenciji uživo su se priključili poznati svetski predavači poput Venkata Subramaniama, Josha Longa, Kevlina Henneya, i mnogih drugih. Ne samo da smo beskrajno uživali u njihovim briljantnim predavanjima kao vrhunskih svetskih IT stručnjaka, i da su nas oduševljavali svojim znanjem, nego su nam svojim profesionalnim i inspirativnim nastupom priredili potpun doživljaj i ostavili ustisak.  Učesnici su nakon predavanja prisustvovali živim i inspirativnim raspravama sa predavačima u Networking room-u, koje su još više obogatile iskustvo sa konferencije.

ITkonekt 2019 – Mesec u ITju

Nakon Nedelje u IT-ju 2018, ITkonekt 2019 je prerastao u Mesec posvećen IT-ju. Obeležili smo ceo mesec posvećen najbrže rastućoj industriji Srbije i Balkana. Pokazali smo veličinu i značaj IT scene širom Srbije. Osim Beograda, okupili smo IT zajednice u još nekim gradovima i rastućim IT centrima Srbije i regiona kao što su Novi Sad, Niš, Kragujevac i Zagreb.
UNCLE BOB NA ITKONEKTU – PRVI PUT NA BALKANU 
Prvi put na Balkanu, doveli smo najtraženijeg svetskog IT predavača, Uncle Boba (Robert Sesil Martin), koji je govorio na našim konferencijama u Beogradu i Zagrebu. Učesnici konferencije imali su priliku da uživo čuju predavanje Uncle Boba i postave mu pitanja.
Osim Uncle Boba, ugostili smo i druge svetski poznate IT stručnjake i predavače kao što su: Josh Long, Gerald Venzl, Asim Hussain, Minko Gechev i drugi. Našu konferenciju u Beogradu je posetilo rekordnih 800 programera, a ukupan broj posetilaca na celom događaju bio je 3500.

ITkonekt 2018 - Nedelja u ITju

Po prvi put u Srbiji 2018. godine smo organizovali celu nedelju posvećenu IT industriji. U tri velika IT centra, Beogradu (14. i 15. aprila), Nišu (17. april) i Novom Sadu (20. i 21. april) okupili smo tri IT scene. U svakom od tri grada paralelno se održavao IT sajam zapošljavanja i Fullstack konferencija za Frontend i Backend programere. U toku ovih nedelju dana, uspeli smo da okupimo preko 5500 IT stručnjaka, 25 inostranih i domaćih predavača, između ostalog IT stručnjake iz Google-a, Microsoft-a i PayPal-a, a na našim konferencijama u svim gradovima je govorio i kreator CSS-a. Na našim događajima, tokom ovih nedelju dana, predstavilo se preko 60 najznačajnijih IT kompanija Srbije.

ITkonekt 2017 - Najveći IT događaj u Srbiji i regionu

ITkonekt 2017. je bio treći po redu ITkonekt događaj koji je do tada okupio najveći broj IT kompanija i IT stručnjaka na jednom mestu. Na ovom ITkonektu smo uveli novinu koja je omogućavala posetiocima da dolaze do novih poslova na futuristički način - preko narukvice za virtuelno povezivanje. Svaki posetilac je dobio narukvicu na ulazu u koju je unet njegov mejl i Facebook profil. Na štandovima IT kompanija su posetioci mogli, prislanjanjem narukvice na štand, automatski na mejl dobiti poslove koje kompanija u tom trenutku nudi. U okviru ITkonekta, paralelno se tokom dva dana održavala i IT konferencija za programere sa iskustvom. Poznati svetski IT predavači iz Amerike, Švajcarske, Libana, Bugarske, Rumunije, su pričali o temama kao što su testiranje u PHP-u, Laravel i Docker, Java, Maschine Learning, IoT (Python), kreiranje VR aplikacija i sl.

ITkonekt 2016 - Najveći IT događaj u Srbiji

ITkonekt 2016 je, od 2015-te kada smo organizovali prvi događaj, prerastao u najveći IT događaj u Srbiji. Pored offline događaja, koji je obuhvatio IT sajam zapošljavanja, IT konferenciju, i Game Space deo, organizovali smo i Online ITkonekt. Online ITkonekt je jedinstveni projekat ovog tipa jer smo na online platformi okupili IT scenu u celom regionu. Najbolje IT kompanije, organizacije, startupovi i gaming kompanije iz regiona predstavili su se na našoj virtuelnoj platformi, na kojoj se održavala i online konferencija. Više detalja na linku.

ITkonekt 2015 - Prvi IT sajam zapošljavanja u Srbiji

ITkonekt 2015 je bio prvi sajam zapošljavanja u Srbiji posvećen isključivo IT industriji. Ovo je takođe bio i jedinstveni IT događaj u Srbiji koji je prvi put okupio celu IT scenu na jednom mestu - IT kompanije, IT stručnjake, IT organizacije, svetske IT predavače. U okviru ovog događja se prvi put istovremeno održavao i IT sajam zapošljavanja, IT konferencija sa svetskim predavačima, i GameSpace deo posvećen gejming industriji. Ovaj koncept smo zadržali i danas jer omogućava svakom akteru IT zajednice da pronađe neki sadržaj za sebe.